حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید محمدرضا میرتاج الدینی در گفت و گو با خبرنگاران در خصوص پیگیری آخرین وضعیت افتتاح ایستگاه راه آهن خاوران در تبریز و طرح احداث قطار سریع السیر اظهار داشت: به دنبال جلسه یک ماه قبل با وزیر راه و شهرسازی در خصوص تکمیل راه آهن میانه-تبریز و همچنین طرح احداث قطار سریع السیر، امروز جلسه دیگری در معاونت زیرساختهای وزارت راه برگزار شد که متولیان امر قول مساعد دادند تا ایستگاه خاوران تا آخر این دولت بصورت کامل افتتاح شود.
وی در اینخصوص ادامه داد: طبق گزارش معاون محترم وزیر راه، کل پروژه ۴۴ کیلومتر است که هم اکنون شاهد پیشرفت فیزیکی ۹۲ درصدی در آن هستیم.
نماینده مردم شریف تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امسال در بودجه ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل آن در نظر گرفته شده که خوشبختانه ۱۰۰ میلیارد آن در یکماه گذشته پرداخت شده و پیگیر هستیم که ادامه آن نیز به سرعت تخصیص یابد و تا تیرماه راه آهن میانه-تبریز تا ایستگاه خاوران تکمیل شده و به بهره برداری برسد.
وی افزود: سالهاست مردم تبریز منتظر پایان یافتن این خط آهن هستند و با افتتاح آن حدود ۴ ساعت در زمان سفر ریلی تبریز-تهران صرفه جویی خواهد شد.
رییس فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق اظهار معاون محترم وزیرراه، حدود صد میلیارد تومان دیگر نیز بصورت اسناد خزانه باید تخصیص یابد تا بدهی برخی پیمانکاران تسویه شود و کار با شتاب بیشتری پیگیری گردد.
حجتالاسلام دکتر میرتاجالدینی یادآور شد: البته با افتتاح ایستگاه خاوران بهصورت رسمی قطار تبریز-تهران از این ایستگاه حرکت خواهد کرد و در قدم دوم نیز پیگیر مسیر ایستگاه خاوران تا ایستگاه فعلی راه آهن تبریز خواهیم بود تا از آنجا به جلفا وصل شده و سپس پیگیر اتصال آن از جلفا تا چشمه ثریا در مرز ترکیه و وصل به خط ریل ترکیه خواهیم بود تا از آن طریق به خط ریل اروپا متصل گردد.
وی تاکید کرد: مطالعات اولیه وصل خط آهن تبریز به اروپا انجام شده و از سازمان برنامه و بودجه پیگیر اختصاص بودجه های لازم به آن هستیم.
احداث قطار سریعالسیر تبریز-تهران-مشهد؛ در دستور کار شرکت چینی
نماینده مردم شریف تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به احداث قطار سریع السیر برای تبریز نیز اظهار داشت: با حضور مسؤل میز چین اتاق بازرگانی درخواست شرکت دولتی چین برای احداث قطارهای سریع السیر مورد بررسی اولیه قرار گرفت و قرار شد کار کارشناسی روی آن انجام گیرد.
وی افزود: قرار شد در اولین اقدام پروژه قطار سریع السیر تبریز-تهران و تهران-مشهد در دستور کار این جلسات قرار گیرد.
حجت الاسلام دکتر میرتاج الدینی بیان کرد: این پیشنهادات در راستای اجرا و عملیاتی کردن تفاهم نامه ۲۵ساله بین ایران و چین است و کارهای مطالعاتی اولیه لزوم احداث قطار سریع السیر از زمان دولت دهم انجام گرفته و بستر تا حدودی مهیا است که باید پیگیری های جدی تری صورت گیرد تا شاهد عملیاتی شدن این اقدام شویم.