امروز، ۱۸ مرداد ۱۴۰۲، دومین همایش صنعت قیر ایران با حضور محمدی رئیس هیئت مدیره انجمن قیر ایران، خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی، میرتاجالدینی نماینده مجلس شورای اسلامی، در سالن مرکز تحقیقات راه مسکن شهرسازی برگزار شد.
سیدمحمدرضا میرتاجالدینی نماینده مجلس شورای اسلامی، در خصوص جایگاه صنعت قیر ایران در بین تولیدکنندگان جهان، اظهار کرد: قیر نازل ترین باقیمانده نفت است که اکنون با توجه به نیاز جامعه ارزش آن افزایش یافته ، سالانه ۶ میلیون تن قیر در کشور تولید میشود.
او بیان کرد: باتوجه به اینکه قیر تولیدی در جهان ۱۲۵ میلیون تن است، ما در این بین توانستیم رتبه ۴ صادرات و ۷ در تولید قیر را کسب کنیم، بازار شرق آسیا چندان طالب قیر ایران به سبب مسائل جانبی همچون خدمات بیمهای، بانکی ، کشتیرانی و… نیست.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: باید مزیت های رقابتی خود را حفظ کنیم. سال گذشته ۱.۵ میلیارد دلار صادرات قیر داشتیم که در مقایسه با صنایع معدنی بزرگ قابل توجه بوده است.
میرتاجالدینی در رابطه با مزایا و مشکلات صنعت قیر ایران، بیان کرد: قیر ایران مزیتهای رقابتی همچون کیفیت کیفیت در مقایسه با منطقه، قیمت مناسب و…. است، از سوی دیگر تحریمهای سیاسی، نوسانات نرخ ارز، قیمتگذاری وکیوم باتوم، مسائل کشتیرانی و… از جمله مسائل و مشکلات صنعت مذکور در بازارهای هدف است .
او افزود: در مرداد ماه ۱۴۰۲ هستیم اما هنوز مسئله بودجه قیر۱۴۰۲ تصویب نشده است. مشکلات آن را در کمیسیون برنامه و بودجه و عمران بر طرف کردیم، انتظار میرود طی دو هفته آتی نیز این مسئله در صحن علنی مجلس مطرح شود.
میرتاجالدینی در خصوص بودجه ۱۴۰۲ برای تولید قیر، گفت: حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان برای قیر در بودجه ۱۴۰۲ اعتبار در نظر گرفتند که با قیر یارانهای حدود ٢ میلیون تن میشود، اما با توجه به افزایش قیمت قیر و متناسب سازی آن با شرایط، ٢ میلیون تن به حدود ١ میلیون و ٣٠٠ هزارتن تقلیل خواهد یافت.
او بیان کرد: دولت باید به این مسئله توجه کند که اگر نیاز کشور به ٢ میلیون تن است منابع مالی را از ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش دهد یا آنکه یارانه دهند (که این مسئله رانت ایجاد خواهد کرد).
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: قیر در داخل کشور تولید میشود از خارج که نمیآوریم، مسئولان نبایست مانع تراشی کنند باید مسائل را حل کرده و نیاز کشور را برطرف کنند.
میرتاجالدینی اظهار داشت : خواسته ما از مسئولان مجمع مصلحت این است که از منظر نظارت و عملیاتی ورود کنند تا مشخص شود که چرا بحث قیر در بودجه ۱۴۰۲ حدود ۵ ماه روی زمین مانده است.
او بیان کرد: در کشور یارانه های بسیاری داریم، در حالیکه کل بودجه عمرانی جادهای کشور ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده و کافی نیست.