حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی، رئیس فراکسیون راهبردی مجلس، اظهار داشت: با توجه به معرفی وزیران پیشنهادی کابینه سیزدهم از سوی رئیس جمهور به مجلس، نشست فراکسیون راهبردی مجلس جهت بررسی کارنامه عملکرد، سوابق کاری و برنامه های تعدادی از وزرای پیشنهادی تشکیل شد که در این نشست تعدادی از وزرای پیشنهادی به تشریح موارد خواسته شده پرداختند.
وزیر پیشنهادی کار: ایجاد ۳۰۰ هزار شغل در سال را هدفگذاری کردیم
«حجتالله عبدالملکی» وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دعوت حجتالاسلام «محمدرضا میرتاجالدینی» رییس فراکسیون راهبردی مجلس با حضور در جمع اعضای این فراکسیون، گزارشی از سوابق تحصیلی، شغلی و برنامههای خود در صورت رسیدن به وزارت، ارائه داد.
حجت الاسلام والمسلمین میرتاج الدینی با اشاره به سخنان عبدالملکی در این نشست گفت: بنا بر اظهارات وی، این وزارتخانه مسئولیت فوقالعاده زیادی دارد به این دلیل که با بیش از ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور ارتباط دارد که میتواند در صورت عملکرد مثبت یک رضایت عمومی را ایجاد کند؛ همچنین بخشی از صنعت کشور مانند صندوق های بزرگ، پتروشیمی و نفتکش و … ذیل این وزارت خانه قرار دارد. در نتیجه وقتی به اهمیت و جایگاه آن نگاه میکنیم این سوال مطرح میشود که چه کسی برای این وزارتخانه مناسب است.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: وزیر مناسب این وزارتخانه باید چهار ویژگی داشته باشد، نخست اینکه فهم کلان اقتصاد داشته باشد چراکه اینجا یک وزارتخانه چند بعدی است؛ مثلا یک بالا و پایین شدن نرخ سود بانکی به شدت روی این نهاد تاثیرگذار است، این وزارت خانه متولی رفاه اجتماعی است نه صرفا چند صندوق. دوم باید فهم درستی از اشتغال داشته باشد، کار و اشتغال یکی از ابعاد مهم این وزارتخانه است چراکه این وزارتخانه دبیر شورای اشتغال کشور است و همچنین متولی حوزه کار و روابط کار است. سومین مساله رفاه است، از بحث آسیبهای اجتماعی تا بحث پرداخت یارانه و پرداختیهای بلاعوض و همچنین بهداشت و درمان همگی در این مقوله رفاه گنجانده میشود. محور چهارم مساله شرکت داری است، فهم مدیریت شرکتی برای این وزارتخانه هم برای این وزیر حیاتی است که بخش زیادی از شرکت های مهم کشور زیر مجموعه این وزارتخانه است.
وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: در چهار سالی که در خدمت عزیزان در کمیته امداد هستم، الگوی اشتغال امداد و عملکرد آن دچار یک تحول جدی شد تا جایی که آقای شریعتمداری در جلسه کارگروه اشتغال خانگی کشور دستور دادند که الگوی کاری کمیته امداد در اجلاس سازمان جهانی کار به عنوان الگوی برتر برای ایجاد اشتغال معرفی شود. در این چهار سال بیش از ۳۰درصد اشتغال ناخالص کشور در کمیته امداد ایجاد شده است یعنی ۶۹۳هزار شغل که در سامانه های وزارت کار ثبت میشود.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه این عملکرد با کمتر از نیم درصد منابع کشور محقق شد، گفت: همین عملکرد باعث شد که شما در مجلس بودجه اشتغال ۱۴۰۰ امداد را نسبت به سال ۹۹ دو برابر کردید.
وی افزود: آقای روحانی در این مدت دوبار از اشتغال امداد تقدیر کردند، آقای جهانگیری چندبار عملکرد را تحسین کردند و این نشان میدهد که عملکرد ما در چهار سال گذشته توانست کمک حال دولت باشد. تیرماه سال گذشته نیز به معاون اول سابق رییس جمهوری عرض کردم اگر مسوولیت اشتغال خانگی کشور برعهده کمیته امداد باشد و یک منابع حداقلی درنظر گرفته شود. این منابع حداقلی یعنی ۲۰هزار میلیارد تومان که میشود یک درصد منابع بانکی کشور و سوم هزار میلیارد تومان بودجه فنی در اختیار ما قرار داده شود. ما متعهد میشویم ۵۰۰هزار فرصت شغلی در سال ایجاد کنیم و این نیمی از نیاز شغلی کشور است که ایشان هم استقبال کردند اما متاسفانه وارد چرخه بروکراسی شده و میسر نشد.
عبدالملکی درخصوص ایجاد اشتغال در کشور و ظرفیتهای اقتصاد ایران، اظهار داشت: سال گذشته نزدیک به ۲۰۰هزار شغل ایجاد شد و امسال ۳۰۰ هزار شغل را هدفگزاری کردهایم. وقتی یک میلیون فرصت شغلی مطرح شد برخی از آقای رییسی پرسیدند چنین چیزی ممکن است؟ من گفتم فقط کمیته امداد نصف این را تامین میکند. اقتصاد ایران خیلی ظرفیت بالایی دارد. یک تحلیل منطبق بر واقعیت را عرض کنم که اقتصاد ایران ظرفیت اشتغال۷۰ میلیون نفر نیروی کار را دارد در حالیکه کل نیروی کار ما ۲۳ میلیون نفر است و ۵ میلیون نفر هم نیروهای بیکار یا شبه بیکار داریم.
وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: اینکه رهبر معظم انقلاب می فرمایند که جمعیت ما باید بیشتر شود «ایران ۱۵۰ میلیون نفری»،«۲۰۰ میلیون نفری»، به این خاطر است که اقتصاد ما اگر بخواهد شکوفا شود ۷۰ میلیون نیروی کار نیاز دارد، در صورتی که اشتغال کامل باشد و در چنین اقتصادی ما گیر ۵ میلیون نفر بیکار هستیم.
وی با بیان اینکه «الگوی اشتغال کمیته امداد مورد توجه کشورهای خارجی قرار گرفته است ، بیان کرد: چندین نفر از رایزنهای تجاری کشورهای دیگر به امداد آمدهاند که شما چه کار دارید میکنید؟،بعضی از معاونین کار وزرای کشورهای دیگر آمدهاند و از الگوی اشتغال امداد هم تئوری و هم عملی رفتند در مناطق بازدید کردند. من معتقدم الگوی اشتغالی که ما در امداد اجرا کردیم در دنیا قله قرار دارد به این خاطر که ۳۰ دانشگاه کشور را ما درگیر این مساله کردیم.
وزیر پیشنهادی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی با تاکید بر اهمیت مساله رفاه، تصریح کرد: در مساله رفاه بعد اصلی فقر است، در این سالها مساله فقر برای ما مساله بسیار جدی بوده و ما در کمیته امداد درگیر این مساله هستیم، سامانههایی که برای شناسایی نیازمندان باید ایجاد شود یا برخی اکنون ایجاد شده و باید تکمیل شود.
وی در ادامه به موضوع شرکت داری در این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: موضوعی که خیلیها را نگران میکند شرکت داری است، مدیریت این حوزه قواعد دارد و بنده با آن آشنا هستم به این دلیل که تجربه شرکت داری در ده مجموعه بزرگ اقتصادی را داشتم غیر اینکه رشتهام است.
عبدالملکی خاطرنشان کرد: تجربه کاری من در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ۱۰ سال است؛ در زمانی که ۲۹ سال سن داشتم عضو هیات مدیره صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر بودم که اکنون به صندوق بیمه کشاورزان تبدیل شده است لذا با شرایط صندوقها هم آشنا هستم.
وزیر پیشنهادی نیرو در فراکسیون راهبردی مجلس مطرح کرد: ایجاد ۴۰ هزارمگاوات برق در ۴ سال را برنامهریزی کردیم
«علی اکبرمحرابیان» وزیر پیشنهادی نیرو در جمع اعضای فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی حاضر شد و حجت الاسلام «محمدرضا میرتاج الدینی» رییس فراکسیون درباره این نشست گفت: وزیر پیشنهادی ابتدا به بیان بخش هایی از رزومه و تحصیلات خود پرداخت و تاکید کردکه بعد از انقلاب اغلب وزرایی که وزیر نیرو بودند، تحصیلات عمرانی داشتند و مهندس بودند اما این به تنهایی کفایت نمیکند، ما نباید این موضوع را الزاماً فنی ببینیم. تخصص اقتصاد در کنار مهندسی عمران به نظر من یک موقعیت ویژهای را به وجود میآورد که وزیر بتواند نسبت به پروژه با یک نگاه منطقی و متوازن به موضوع آب و برق نگاه کند.
وزیر پیشنهادی نیرو گفت: من در دولت اسبق زمانی که دستیار رییس جمهور بودم بیش از ۹۰۰ پروژه را در غالب «مهر ماندگار» در ۳۱ استان اجرایی کردیم که بالغ بر ۳۰۰ پروژه در حوزه آب بود؛ به واقع میتوانم بگویم وقتی که برای پروژه ها می گذاشتیم از وزیر آن حوزه بیشتر بود چراکه وزیر دغدغه و مشغلههای متعددی داشت و کمتر میتوانست متمرکز باشد. یک مورد از آنها اجرا و تکمیل ۱۳ نیروگاه در کشور بود که محصول آن بالغ بر ۸ هزار و ۳۰۰ مگاوات تولید برق بود که همه اینها به شبکه متصل شد.
وی با اشاره به مشکلات کشور در حوزه برق، اظهار داشت: امروز مجموعه ظرفیت نیروگاهی کشور به صورت اسمی حدود ۸۵ هزار مگاوات است که قدرت تولیدی این ظرفیت اسمی ماکسیمم ۵۳ هزار مگاوات است. فاصله این دو عدد بخش قابل توجهی به خاطر تعمیرات و افت راندمان است.
محرابیان با بیان اینکه در بخش آب و برق در بحران بسیار سختی بهسر میبریم، اظهار داشت: امروز بحران هایی داریم که اگر سریع به آن نرسیم نمیدانم چه اتفاقی برای این کشور و مردم رخ خواهد داد. در موضوع نیروگاه و برق دچار یک ناترازی هستیم و برای اینکه بتوانیم برق برای مشترکین موجود را تامین کنیم، باید ۱۳ هزار مگاوات به تولید نیروگاه ها اضافه شود.
وی در بخش دیگر سخنان خود با تشریح برنامه های خود اظهار کرد: در طول سال هایی که از دولت دور بودم در دانشگاه یا در بنگاههای اقتصادی ستاد اجرایی مشغول خدمت بودم و عمده خدمت ما هم در همین حوزه نیرو بود. موضوع پایان نامه دکترای خودم را موضوع برق انتخاب کردم. موضوع برق به عنوان یکی از کلیدی ترین مسائل کشور است و ما ۵ سال روی این موضوع کار کردیم که با مشورت بهترین متخصصین، امروز یک الگوی بسیار خوب و کارآمد برای حل این معضل داریم.
وزیر پیشنهادی نیرو در ادامه به تجربه همکاری خود با مجلس هفتم و هشتم در مساله مدیریت مصرف سوخت اشاره کرد و گفت: در مجلس شورای اسلامی لایحهای را آوردیم و قانونی را مصوب گرفتیم به نام تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۸۵ که در این قانون پیش بینی شد که مدیریت مصرف سوخت صورت گیرد. در این قانون با رویکرد چهار اقدام اساسی، یک اقدام برای مردم ایجاد تنگنا میکرد و سه اقدام توسعهای بود که برای مردم امکان شکار فرصت ازدست رفته را ایجاد میکرد.
وزیر پیشنهادی نیرو در ادامه گفت: اقدام اول اجرای پروژه کارت سوخت بود که بسیاری از کارشناسان میگفتند بیش از ۳ سال زمان میخواهد ما این کار را با حمایت مجلس طی ۵ ماه اجرایی کردیم، این اقدام، اقدام تنگناآفرین بود. سه اقدام توسعهای هم نخست خروج تمامی خودروهای فرسوده و با عمر بالا بود که طی یک سال و نیم بخش زیادی انجام شد و درنتیجه آن مقدار قابل توجهی از مصرف سوخت کاهش پیدا کرد و در مجموع یک و نیم میلیون خودرو ظرف سه سال از چرخه خارج شد.
وی ادامه داد: اقدام دوم سوخت پاک گاز طبیعی وارد مصارف خودرویی کشور شد و در طول کمتر از ۴ سال ۲هزار و ۷۰۰ جایگاه سوخت گاز ایجاد شد، آن روزی که ما این کار را شروع کردیم مجموع کل خودروهای گازسوز دنیا ۷۰۰هزار عدد بود که ظرف سه سال ۲ و نیم میلیون خودروی پایه گازسوز تحویل دادیم. بین سالهای ۸۵ تا ۹۳ اگر این طرح اجرا نمیشد مصرف کشور باید به ۱۴۰ میلیون لیتر میرسید که صرفهجویی از این مجلس ۱۰۰ میلیارد دلار برآورد شد؛ یعنی اگر میخواستیم بنزین وارد کنیم باید ۱۰۰ میلیارد دلار از جیب مردم وارد میکردیم.
محرابیان با تاکید بر اینکه ۱۳ هزار مگاوات در صنعت برق کمبود داریم، گفت: با مشورت متخصصین دلسوز و صاحب نظر برنامهای داریم و محصول آن پنج جمله است و این تعهدی است که به نمایندگان میدهم. برنامه ما این است که برای ۴۰ هزار مگاوات طی ۴ سال برنامهریزی کردیم. به این ترتیب که؛ ۱۰ هزار مگاوات با صنایع کشور تفاهمنامه خواهیم داشت که توسط صنایع کشور مانند فولاد مبارکه، گل گهر، ملی مس، فولاد هرمزگان، فولاد خوزستان، شرکت های تولید کننده آلومینیم با قیمت مناسب توافقنامه اجرای نیروگاه داشته باشیم. اگر ما به این ها اجازه بدهیم که خودشان نیروگاه بزنند ما این سابقه را در سال های ۸۷ تا ۹۰ داریم که ۶ نیروگاه اجرا شد. امروز ۱۰ هزار مگاوات با صنایع با روش سرمایهگذاری خواهیم داشت.
وی ادامه داد: اقدام دیگر ۱۰ هزار مگاوات غیرصنایع خواهیم داشت مانند خانگی، کشاورز و الباقی. گام سوم ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت پنلهای خورشیدی که ارزان ترین پاکترین و در دسترس ترین نیروگاهی است که میتوان ساخت و در اقدام چهارم ۱۰ هزار مگاوات هم بنده به نمایندگان مردم تعهد میدهم که صرفه جویی ناشی از اصلاح الگوی مصرف و افزایش راندمان داشته باشیم.
وزیر پیشنهادی نیرو خاطرنشان کرد: تعهد میدهم تحریم باشد یا نباشد، تحریمها سختتر بشود یا نشود، من نمیخواهم منافع کشورم را از ناحیه عملکرد ضعیف خودم تحت فشار بگذارم. من این ۴۰ هزار مگاوات را سیاستمداران و دیپلمات های کشور مقامات عالی کشور به هر نحوی که میخواهند پیش ببرند، پیش ببرند. تعهد بنده اجرای ۳۰ هزار مگاوات تولید به همراه ۱۰ هزار مگاوات کاهش مصرف از طریق الگوی مصرف است.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات: فضای مجازی بستری برای اشاعه فرهنگ اسلامی به جهان است
«عیسی زارعپور» وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور در جمع اعضای فراکسیون راهبردی مجلس به تشریح برنامهها و سوابق کاری خود پرداخت.
حجت الاسلام «محمدرضا میرتاج الدینی» رییس فراکسیون در توضیح این نشست گفت: زارع پور در ابتدا به مواردی از سوابق علمی و تحصیلی خود اشاره کرد و سپس روندکاری خود طی ۱۵ گذشته و مسوولیتهایی که برعهده داشته به ویژه در حوزه فضای مجازی و خدمات الکترونیکی را ذکر کرد که از جمله آنها میتوان به الکترونکی کردن مجوزهای مهم از جمله مجوز کتاب، اقدامات حمایتی در جهت تقویت شرکت های تولید محتوا و جشنوارههای رسانههای دیجیتال در دوران حضور در وزارت ارشاد دولت دهم اشاره کرد که در نتیجه این تلاشها در سال ۱۳۸۹ و در جشنواره شهید رجایی به عنوان مدیر نمونه جوان کشوری انتخاب شده است.
زارعپور درخصوص همکاری با حجتالاسلام رییسی نیز، گفت: از اسفند سال ۹۸ به دعوت آیتالله رئیسی به قوه قضائیه رفتم. از جمله کارهایی که در قوه قضائیه انجام دادم با توجه به اینکه مصادف با کرونا شده بود، راهاندازی سامانههایی در راستای تسهیل دسترسی مردم به خدمات قضایی است که در نتیجه آن بیش از ۵ میلیون مراجعه مردم به قوه قضائیه کاهش دادیم و اکنون وکلا و کارشناسان رسمی و … نیازی به حضور ندارند و به صورت آنلاین میتوانند کارهای خود را انجام دهند.
وی افزود: اقدام دیگر ما راهاندازی دادگاه های آنلاین بود که در تمام کشور راهاندازی شد و از طریق آن بیش از ۲۰۰ هزار دادگاه و نزدیک ۵۰ عدد با خارج از کشور برگزارشده است. همچنین درخواست و دریافت گواهی عدم سوءپیشینه را الکترونیکی کردیم. اکنون میتوانند که درخواست بدهندبه صورت الکترونیکی به هر مجموعهای که نیاز دارند ارسال شود.
زارعپور در ادامه بیان کرد: در این مدت استعلامات را الکترونیکی کردیم، یکی از آنها که بسیار در حوزه قضایی دارای اهمیت است و راهاندازی آن یک تحول بزرگ محسوب میشود. سامانه استعلام اموال در اجرایی احکام است. در نتیجه تمامی این اقدامات که عرض کردم ما توانستیم علیرغم اینکه مراجعات افزایش پیدا کرده بود، در سال گذشته موفق شدیم زمان رسیدگی را ۱۰ درصد کاهش دادیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بنده تلاشم این بود که دانش و تخصصی را که در دانشگاه آموختم برای حل مشکلات مردم و حل نیازمندیهای کشور کاربردی کنم. فضای مجازی و حوزه فناوری اطلاعات ظرفیت بینظیری دارد برای حل مشکلات کشور، اشتغالزایی و حل مشکلات فرهنگی به اعتقاد من فضای مجازی یک ظرفیت است و می توانیم فرهنگ ایرانی اسلامی را به شکل شایستهای در جهان منتشر کنیم.
وی ادامه داد: امروزه مشاهده میکنید که فضای مجازی تبدیل به ابزاری شده که همه کارهای روزمره زندگی مردم به آن گره خورده است از آموزش گرفته تا امنیت فرهنگ و .. همه چیز در همین فضا است و به اعتقاد من یکی از مهمترین وزارتخانههای دولت وزارت فناوری اطلاعات است. در دولت گذشته نگاه فقط این بود که وزارت فقط کابل وسیم می کشد و زیرساخت آماده میکند اما من اعتقادم این است که باید پیشران تحول دیجیتال یک نفر باشد که تحصیلات، دانش و تخصص این حوزه را داشته باشد و آن کسی نیست جز وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات.
زارعپور تصریح کرد: چشم انداز این است که ما حداکثر استفاده را برای توسعه انجام دهیم. ضمن اینکه باید ملاحظات به ویژه در حوزه امنیت را رعایت کنیم.
وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که ما داریم ناشی از اقدامات پایهای است که متاسفانه در این فضا صورت نگرفته و از سوی دیگر فرهنگسازی نکردیم و مردم را بی پناه در این حوزه رها کردیم. اگر توجه کافی به این حوزه بشود ما میتوانیم حداقل ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را که اکنون روی ۴-۵ درصد است مبتنی بر اقتصاد دیجیتال رقم بزنیم.
وزیر پیشنهادی ارتباطات خاطرنشان کرد: با تجربه ای که در این سال ها آموختم انشاءالله طی ۴ سال کاری خواهیم کرد که تمام خدمات پرکاربرد الکترونیکی را به موبایل ها و تبلت ها و خانهها ببریم که انشاءالله نیاز به مراجعه حضوری نباشد.
حمید سجادی وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان بر محوریت اشتغال مرتبط با ورزش و بررسی وضعیت مدال آوری در المپیک و تولید عزت در ورزش تاکید کرد.
حجت الاسلام سید محمد رضا میرتاج الدینی گفت: «حمید سجادی» وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان از سوی سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری شامگاه جمعه در جمع اعضای فراکسیون راهبردی مجلس، گزارشی از سوابق تحصیلی، ورزشی و مدیریتی خود در حوزههای ورزشی ارائه کرد.
سجادی در این نشست تصریح کرد: من همواره در صحنه های ورزشی حضور داشتم، به همین دلیل احساس تعلقمان به ورزش و کشورمان به گونهای بود که هیچ کجای دنیا را به کشورمان ترجیح ندهیم، موقعیت ها و فرصت هایی فراهم بود که برویم در خارج از کشور تحصیل یا کار کنیم اما دوست داشتم همواره در خدمت کشور باشم.
وی با بیان اینکه ورزش یک کار تیمی است، افزود: یک نفر به تنهایی نمیتواند موفق باشد؛ ورزش مانند جوانان فراسازمانی است. ورزش ما با آموزش و پرورش، دانشجویان، بخش کارگری، نیروهای مسلح و ۹ سازمان به هم پیوسته است و اکر همه این بخش ها خوب عمل کنند ما می توانیم شاهد بازتاب های فراوان و متعددی در حوزه ورزش و جوانان باشیم.
سجادی اظهار کرد در آموزههای ارزشمند دینی توصیههایی درخصوص آمادگی جسمانی و تهذیب نفس و تقویت جسم صورت گرفته است. در همین راستا ورزش همگانی و آمادگی جسمانی امروز در غرب به عنوان ورزش برای همه عمر مطرح میشود و از اهمیت فراوانی برخودار است به عبارتی آنها ورزش را به عنوان ورزش مادام العمر مطرح میکنند چرا که از زمان تولد ورزش عامل حرکت و تحرکت ماست .
وی گفت: من بیش از یک دهه در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام پژوهشگر بودم و ۲-۳ بار در حوزه ورزش سیاست های کلان کشور را نوشتم و در آن مطالعات تفصیلی به این نکته پرداختیم که ورزش چه اتفاقاتی را رقم میزند. یک جنبه ورزش همگانی است که ارتقاء سطح سلامت جامعه را در پی دارد و بر اساس آمارها و ارقام اثبات شده است که ورزش قهرمانی امروز در دنیا به عنوان یک ورزش رتبه مند یک مساله عزت و غرور آفرین است.
سجادی افزود: قول میدهیم ورزش را جوری طراحی کنیم که موتور تولید عزت شویم نه تولید ذلت؛ ورزشکار ما را از کشور خارج میکنند و ورزشکار تیم ملی ما با ملیت کشور دیگر به المپیک میرود و مدال خود را به رژِیمی تقدیم میکند.
وزیر پیشنهادی ورزش در ادامه اظهار داشت: در سال ۲۰۱۲ المپیک در لندن برگزار شد که جمهوری اسلامی ایران ۱۳ مدال گرفت که از آن تعداد ۷ مدال طلا بود که دوازدهم شد و ژاپن رتبه یازدهم را کسب کرد که در طلا با ما برابر بود؛ ژاپن که در آن دوره یازدهم شده بود امروز در المپیک سوم شده است و ما از دوازدهم در آن سال، امروز بیست و هفتم شده ایم. من در آن سال معاون ورزش وزیر ورزش و جوانان بودم که با تلاش ها طی ماه های قبل از آن توانستیم این موفقیت را رقم بزنیم.
سجادی در بخش پایانی سخنان خود به اشتغال مرتبط با ورزش اشاره کرد و گفت: ما این همه تحصیلکرده رشته های مرتبط با ورزش و تربیت بدنی داریم و همه بیکار هستند و جویای کار، چرا نباید زمینهساز اشتغال شویم. با ورزش می توانیم بخشی از نیاز شغلی جامعه را تامین کنیم، به عنوان مثال در سوارکاری اگر این رشته ورزشی رونق بگیرد بیش از ۶۰ شغل احیا میشود.
وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی: باید حمل و نقلی ارزان و ایمن ایجاد کنیم
حجت الاسلام سید محمد رضا میرتاج الدینی با بیان اینکه «رستم قاسمی» وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی شب گذشته با حضور در جمع اعضای فراکسیون راهبردی مجلس شورای اسلامی به تشریح کارنامه عملکرد، سوابق کاری و شغلی و همچنین برنامه های خود برای این وزارتخانه پرداخت و گفت: ما در حوزه حمل و نقل که یکی از شاخصهای توسعه کشور است مشکلات زیادی داریم، ۱۲۰ هزار کیلومتر جاده ها و آزادراه در کشور داریم اما واقعا نگهداری از اینها در وضعیت مناسبی نیست. باید در نهضت حمل و نقل در کشور یک اتفاقی رخ بدهد و از این شرایط کنونی عبور کنیم. ما ۳۲ هزار کیلومتر جاده روستایی نیاز داریم.
قاسمی ادامه داد: بخش زیادی از راههای کشور در دورهای که قرارگاه خاتم بودم ساخته شد و همچنین همه بنادر مهم و بزرگ کشور در زمانی که قرارگاه خاتم بودم، ساخته شده است. بندر عسلویه که یکی از بنادر بزرگ دنیاست، بندر شهید رجایی، بندر شهید بهشتی و توسعه بندر امام هم جزو کارهایی بود که در همین دوره انجام شد. در شمال کشور بندر امیرآبادو منطقه آزاد انزلی در این دوره ساخته شد.
او تصریح کرد که در زمینه حمل و نقل هوایی هم اکثر فرودگاهها هم در همین دوران توسط قرارگاه خاتم ساخته شد، افزود: در حوزه پل ها هم پل های بزرگ از جمله پل ارومیه یا پل صدر هم در زمانی که من قرارگاه خاتم بودم ساخته شد. در زمینه سازه های زیرزمینی که این دانش در کشور نبود و صرفا در اختیار آلمانی و اتریشی ها بود. اما ما اصرار داشتیم که این دانش وارد کشور شود که این کار را کردیم و در آن زمان که مشکل آب برای تهران به وجود آمده بود به موقع این کار انجام شد.
وی گفت: بعد از دوره قرارگاه خاتم در دولت نهم به من پیشنهاد وزارت نفت داده شد و من نپذیرفتم و در این دوره هم مخالف بودم اما رییس دولت نهم و دهم چندباری خدمت مقام معظم رهبری گفته بود که تنها گزینه من برای وزارت نفت فلانی است که ایشان فرمودند که شما بروید برای وزارت نفت و ما هم دیگر حرفی برای گفتن نداشتیم. اما دو نکته عرض کنم بالاترین توسعه در صنعت نفت کشور در صد سال گذشته در سال های ۹۰ و ۹۱ بوده اعداد و آمار در این مساله وجود دارد و نکته دوم بالاترین فروش نفت هم در همان دوره بود که سخت ترین تحریم ها وجود داشت.
قاسمی تصریح کرد: بعد از وزارت نفت به رغم اینکه آقای قالیباف شهردار بود و اصرار داشت برای قائم مقامی شهرداری، اما من چون یک رفاقت خیلی طولانی با شهید سلیمانی فرمانده نیروی قدس داشتم به آنجا رفتم و طی ۷ سال که معاونت نیروی قدس را داشتم، کار اقتصادی این نیرو در دوران جنگ کار بسیار سختی بود که تلاش کردیم این مساله را اداره کنیم.
وی با بیان این که ما در حوزه هوایی نیازمند یک تغییر هستیم و راهکار هم دارد، گفت: در بخش های ریلی کشور باید یک مگاپروژه ای را تعریف کنیم تا از شرایط فعلی عبور کنیم.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان: قرنطینه و واکسیناسیون دو راه حل مهم بحران کرونا است
حجت الاسلام سید محمد رضا میرتاج الدینی به نقل از «بهرام عیناللهی» وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جمع اعضای فراکسیون راهبردی درباره مشکلات حوزه وزارتی خود و اولویت های آن به نمایندگان توضیحاتی ارایه کرد و افزود مشکلات این حوزه زیاد است و حل همه آن ها در یک زمان ممکن نیست و مشکلات حوزه را باید اولویت بندی کنیم و در برنامهریزی های زمانبندی سه بازه بلندمدت، کوتاه و میان مدت در نظر بگیریم.
عین اللهی با اشاره به این که اکنون انعقاد یک قرارداد برای واردات ۳۰ میلیون دوز از چین در حال انجام است و ۲۰ میلیون دوز هم برکت تامین میکند، ادامه داد: همچنین برخی محدودیت هایی که در تهیه واکسن وجود داشته باید برطرف شود تا نهادها و مجموعه هایی که میتوانند وارد کنند و جمعیت زیادی تحت پوشش دارند، بتوانند واکسن وارد کنند.
وی اجرای قرنطینه را یک طیف دانست، گفت: ما باید براساس شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور آن را اجرا کنیم. مثلا چین از همان ابتدا قرنطینه را صد در صد اجرایی کرد. متاسفانه اکنون کرونا برای مردم مقداری عادی شده و کامل رعایت نمیکنند و ما باید تصمیم بگیریم که قرنطینه را بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد در نظر بگیریم.
او برای این موضوع چند راهکار ارایه کرد و افزود: یکی از آنها مثلا برخورد نظامی است که اعتراض و ناراحتی مردم را در پی خواهد داشت. از سوی دیگر راهکار جریمه هم نشان داده که کافی و اثرگذار نیست و مردم جریمه را جزو هزینه سفر حساب میکنند لذا یک راه پیشنهادی قرنطینه در ورودی شهرها است.
عین اللهی با اشاره به مساله واکسن به عنوان دومین راهکار مقابله با کرونا، اظهار کرد: در بحث واکسن اکنون در دنیا ثابت شده است که هر نوع واکسنی به دستمان رسید، بزنیم. اگرچه واکسیناسیون ایمنی صد در صد ندارد اما تاثیر چشمگیری در کاهش ابتلا و فوتی دارد؛ بنابراین در این هیچ شکی وجود ندارد که باید واکسیناسیون انجام شود.
وزیر پیشنهادی بهداشت و درمان افزود که برای اجرای واکسیناسیون کامل ۱۶۰ میلیون دوز واکسن نیاز داریم که از این مقدار حداکثر ۲۰ میلیون دوز را تولید داخلی ما میتواند تامین کند؛ در نتیجه شکی در لزوم واردات واکسن نیست.
او ابراز داشت: اگر واکسیناسیون به تعداد زیاد و قابل قبول صورت گیرد، در آن شرایط کارت واکسن ارزش پیدا میکند؛ مثلاً در حوزه سفرها یا در خیلی موارد کارت واکسن میتواند کمک کند و الزامی شود تا بتوانیم کسانی را که احتمالا از واکسن فراری هستند، تحت پوشش واکسن قرار دهیم.