محمد رضا میرتاج الدینی با بیان اینکه طی چند روزگذشته نظارت بر شبکه نمایش خانگی از سوی شورای انقلاب فرهنگی به صداوسیما واگذار شد، گفت: چنین نظارتی لازم و ضروری است چرا که اگر در تمام زمینه ها و از جمله شبکه نمایش خانگی نظارت کاهش یابد بعضا مواردی پیش آمده و محصولاتی تولید می شود که مناسب نیست.
وی ادامه داد: اگر در صورت لزوم شبکه نمایش خانگی را کنترل نکنیم برخی بواسطه دستیابی به سود بیشتر و برخی نیز با برنامهریزی؛ هنجاری های جامعه را در این ارتباط شکسته و به صورت غیرمستقیم ناهنجاری را تزریق می کنند.
این نماینده مجلس تصریح کرد: به همین دلیل دستگاههای نظارتی از جمله صداوسیما باید نظارت کامل بر محتوای فیلمسازی در شبکه نمایش خانگی داشته باشند تا شاهد تولید آثار نامناسب و برخلاف هنجارهای جامعه نباشیم.
میرتاج الدینی خاطر نشان کرد: از این به بعد تکلیف کسبوکارهای مختلف محتوایی برای همیشه روشن شد و تمام ابهامات درخصوص مرجع صدور مجوز هر نوع کسبوکار محتوایی برطرف شد. بهعنوان نمونه جایگاه صداوسیما بهعنوان مرجع صدور مجوز و تنظیمگر حوزه نمایش خانگی تثبیت شد.
نماینده مردم تبریز در مجلس در عین حال با بیان اینکه ایجاد شبکه نمایش خانگی در عرصه فرهنگی کشور یک فرصت است، گفت: البته این امر مشروط بر این است که در حوزه محتوا، تولیدِ آثار مبتنی بر ارزشهایی باشد که جامعه به آن پایبند است.چرا که غایت فرهنگ و هنر؛ بالندگی انسان است و شکوه و عظمت یک جامعه از مسیر ارتقای فرهنگی با توسل به ارزشهای اخلاقی به دست می آید.
میرتاج الدینی با بیان اینکه باید بتوانیم سطح فرهنگی و هنری جامعه را با استفاده از انتخاب دقیقتر محتوا ارتقا دهیم، تصریح کرد: محصول فرهنگی باید با اخلاقیات و سبک زندگی اسلامی- ایرانی گره بخورد و از این نظر تولیدات شبکه نمایش خانگی باید در نظارت و سنجش محتوا دقت بیشتری صورت دهند.
وی بر ضرورت رعایت مضامین اخلاقی در تولیدات شبکه نمایش خانگی تاکید کرد و گفت؛ در برخی موارد بیبندوباری اخلاقی یا ابتذال مضامین در برخی فیلمهای ارائه شده در پلتفرمهای نمایش خانگی و نسبت به مسائلی که بعضاً در برخی لایههای جامعه وجود دارد، بزرگنمایی صورت گرفته که در مقایسه با عرف اجتماعی و هنجارهای مورد احترام جامعه ایرانی، نمایش این قبیل فیلمها به نوعی هنجار شکنی محسوب می شود.