حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی با بیان اینکه فراکسیون راهبردی مجلس برای کمک به اقدامات دولت در بخش مسکن، همایشی را در همین موضوع برگزار خواهد کرد، توضیح داد: این نخستین کنفرانس ملی «راهبردهای اقتصاد مسکن» است که ۳۰ مردادماه در تهران با حضور بخشهای خصوصی برگزار میشود.
نماینده مردم تبریز در مجلس با بیان اینکه در این همایش مسوولان وزارت راه و شهرسازی و کمیسیون عمران مجلس حضور دارند، درباره اقداماتی که شورای سیاستگذاری مسکن برای افزایش تولید در این حوزه درنظر گرفته بحث و تبادل نظر می شود، اظهار داشت: این اقدام مربوط به استفاده از تامین مالی تهاتر مصالح ساختمانی است.
حجت الاسلام میرتاج الدینی اضافه کرد: به عبارت دیگر با مجموعههایی که مصالح مسکن را تامین می کنند، برای تامین مصالح توافق شده و تاکنون نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان برای تهاتر قطعی است و پیش بینی می شود تا زمان برگزاری همایش این عدد توافق شده به ۲۰ هزار میلیارد تومان برسد.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر واحدهای تولیدی بزرگی وجود دارد که توانایی تامین مصالح را دارند و تهاتر بین تولیدکنندگان مصالح با انبوه سازان قدم بسیار ارزشمندی برای تحقق اهداف دولت در خصوص مسکن خواهد بود.
رییس فراکسیون راهبردی مجلس درباره اقدام مهم دولت در بخش مسکن اظهار داشت: تلاش دولت برای ساخت یک میلیون مسکن در سال هدفگذاری شده بود که این موضوع فقط شعار دولت نیست بلکه خواسته مجلس نیز هست و در قانون جهش تولید مسکن هم بر این موضوع تاکید شده است.
وی افزود: هدفگذاری ساخت چهار میلیون مسکن در یک دوره ریاست جمهوری، کار بزرگ و هدف بلندی است و حتی اگر همه این برنامه محقق نشود و حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد آن به نتیجه برسد، بسیاری از چالشهای بخش مسکن را رفع خواهد کرد.
نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به اقدام دولت نهم و دهم در تولید مسکن یادآور شد: با وجود هدفگذاری بلند مدت این دولت ها، در نهایت موفق به ساخت یک میلیون و ۳۰۰ هزار مسکن طی هشت سال شدند و در دولت های بعد هم این روند ادامه پیدا کرد.
حجت الاسلام میرتاج الدینی با بیان اینکه پیش بینی میشود دولت سیزدهم ۲ تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکونی را در ادامه فعالیت اجرایی خود بسازد، گفت: این رویکرد تاثیر بسیار مثبتی در بازار مسکن ایجاد و از تورم مسکن جلوگیری می کند و نقش مهمی در خانه دار شدن افراد فاقد مسکن دارد.
وی با تاکید بر اینکه دولت برای تحقق شعار ساخت چهار میلیون واحد مسکونی بسیار جدی است، تصریح کرد: ساخت ۴۵۰ هزار واحد مسکونی در برنامه ریزی بنیاد مسکن است که ۶۰ هزار واحد آن در مرحله تحویل قرار دارد، همچنین دولت برنامه گستردهای برای خودمالکی با اعطای تسهیلات یا واگذاری زمین برای ساخت خانه در نظر گرفته است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: اعطای زمینهای دولتی برای ساخت مسکن یا اجاره مجتمعهایی که قیمت اجارهای آن از سوی دولت اعلام شود در کنترل قیمت اجرا بهاء تاثیر بسزایی دارد.