حجت الاسلام و المسلمین سید محمد رضا میرتاج الدینی نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت و گو با برنامه رهیافت رادیو اقتصاد در خصوص تدوین و تصویب قانون لایحه برنامه هفتم کشور گفت: زمان این برنامه ها ۵ ساله می باشد وتمام تلاش ما این هست که این زمان تغییر کند زیرا در ۵ سال این برنامه به هدف های مورد نظر نخواهد رسید و طبق گزارشات رسمی در برنامه های قبلب در بهترین حالت ۳۰ درصد از اهداف محقق شده اند. با توجه به این که برنامه پنجم تمدید شد و در سال دوم تمدید برنامه ششم هستیم پیشنهاد من این است که مدت برنامه هفتم ۱۰ ساله باشد که هم برنامه مسئله محور و از نظر ارزیابی قابل سنجش باشد و برنامه از سمت کیفی بودن به سمت کمی بودن باید حرکت کند تا امکان سنجش آسان تر شود.
وی در خصوص این که در متن این لایحه اشاره شده که چهارمین برش از چشم انداز سند ۲۰ ساله است؛ بیان کرد: برنامه دولت باید برنامه عملیاتی برای رسیدن به چشم انداز و رسیدن به سیاست های کلی باشند. لازم به ذکر است که سیاست های کلی جهت را مشخص می کند ولی برنامه همانند ریل برای تعیین کردن مسیر جهت سیاست ها عمل می کند و باید دید که راه های پیشنهادی مطرح شده در برنامه هفتم چه قدر، جهت با اهداف سیاست های کلی می باشد.
نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در خصوص موفق نبودن برنامه های گذشته توضیح داد: وقتی برنامه های گذشته را مقایسه میک نیم بیش از ۷۰ درصد احکام مشابه هستند و تغیییرات به وجود در هر برنامه نسبت به برنامه قبل متاثر از تغییرات اقتصادی کشور بوده است. بهره بردن از صاحب نظران اقتصادی یا پایان نامه های دانشجویی که موضوع آن ها عملکرد برنامه های پیشین باشد این امکان را فراهم می کند تا با ارزیابی و اسیب شناسی برنامه های گذشته شاهد تحقق اهداف برنامه هفتم باشیم.